Annicas kolatårta med daim
Här kommer det utlovade receptet på en ruskigt söt och god tårta. Den är enkel att göra. Det som tar tid är att den kondenserademjölken ska kokas i 3 timmar, men den sköter sig själv!
8 portioner
Ingredienser:
♥ 1 burk kondenserad mjölk
♥ 13 st digestivekex
♥ 125 g äkta smör, smält
♥ 2.5 dl vispgrädde
♥ 2 st bananer
Topping:
♥ 1 st daim att riva på toppen
Gör så här:
Mjölken ska stå i burken (utan att man öppnat den) i nästan kokande vatten i 3 timmar (lägg på ett lock när mjölken kokas). Låt burken sedan kallna och låt den stå i kylen tills dagen efter.
Smula sönder kexen och tillsätt sedan smöret. Denna smet hälls sedan av i en passande form (gärna en form med löstagbar kant). Fördela sedan den kondenserade mjölken över botten (om den kondenserade mjölken känns för hård så kan man röra ut den med lite grädde). Hit kan du förbereda! Ställ formen i kylen så länge.
Vid servering:
Skär upp bananerna i smala skivor och lägg dessa över hela tårtan. Vispa grädden och bred ut den över hela tårtan. Riv sedan över lite daim som dekoration.
Färdig att avnjutas! Lycka till!
Bild lånad från google.